افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بر سر حقابه هورالعظیم معامله نکنید!

  • کد خبر: ۷۳۱۳۴
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶
بر سر حقابه هورالعظیم معامله نکنید!
به دلیل تأمین نشدن حقابه هورالعظیم از سد کرخه، تخریب‌های وزارت نیرو و صنعت نفت، کم آبی، کشاورزی‌های غیرقانونی در حریم تالاب و کم آبی بی سابقه در استان خوزستان، هورالعظیم را به قتلگاه گونه‌های جانوری منطقه بدل کرده است.
مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ هورالعظیم یکی از بزرگ‌ترین تالاب‌های کشور و محل زیست گونه‌های جانوری متعددی است که دو سوم آن در کشور عراق قرار دارد و یک سوم آن در کشور ما واقع شده است.
هورالعظیم یا هورالهویزه، سرگذشتی پر فراز و نشیب دارد و در دولت صدام، قرار بر این بود که هورالعظیم را به کلی از بین ببرند. تا سال ۲۰۰۳ بیش از ۹۰ درصد این تالاب خشک شد و بعد از آن با پیگیری کشور‌های ایران و عراق، حیات باز هم به هورالعظیم بازگشت.
 
در سال‌های اخیر، اما سدسازی‌های پیوسته، خشک سالی، گرمایش زمین، آتش سوزی‌های پیاپی و... دست به دست هم دادند تا هورالعظیم حال و روز خوشی را تجربه نکند. امسال هم فاجعه به اوج رسیده است و به دلیل تأمین نشدن حقابه هورالعظیم از سد کرخه، تخریب‌های وزارت نیرو و صنعت نفت، کم آبی، کشاورزی‌های غیرقانونی در حریم تالاب و کم آبی بی سابقه در استان خوزستان، هورالعظیم را به قتلگاه گونه‌های جانوری منطقه بدل کرده است. پیش‌تر از هورالعظیم با عنوان بهشت پرندگان مهاجر در خاورمیانه یاد می‌شد و این روزها، پرندگانی که کیلومتر‌ها پرواز کرده اند، به خشکی وسیعی می‌رسند که نشانی از حیات ندارد.
 
انتشار تصاویر ماهیان مرده در حوالی هورالعظیم، گاومیش‌هایی که برای یافتن جرعه‌ای آب به شهر‌ها و روستا‌ها نزدیک می‌شوند و تشنگی بی سابقه نوعی از لاک پشت‌های در معرض انقراض؛ همه و همه بیانگر تراژدی تلخی است که در سکوت، در حال رخ دادن است. سدسازی روی کرخه در کشور ما و سدسازی روی دجله در کشور عراق، هر دو هورالعظیم را در معرض خطر قرار داده اند و سهم حقابه تالاب تأمین نمی‌شود. تالابی که قرار بود آبادانی برای اهالی خوزستان به دنبال داشته باشد، حالا جز ریزگرد، برای مردم منطقه چیزی ندارد. در روز‌های اخیر مردم اهواز، در دمای ۵۰ درجه این شهر؛ نگران اکوسیستم منطقه هستند. رفتار این شهروندان، نشان از توسعه یافتگی و مسئولیت پذیری اجتماعی شان دارد و امید است که این دغدغه مندی را در مسئولان نیز شاهد باشیم. به تازگی استاندار خوزستان اعلام کرد که بخشی از حقابه هورالعظیم تأمین و حالا نیمی از هورالعظیم آبگیری شده است.
 
پیش‌تر هم آقای استاندار گفته بود خشک شدن هورالعظیم اتفاقی طبیعی است. با این حال نماینده مجلس دشت آزادگان اعلام کرد که روند آبگیری هورالعظیم به قدری سطحی و کم جان است که نمی‌شود آن را آبگیری به حساب آورد. بی شک به خطر افتادن هورالعظیم، زندگی اهالی منطقه را هم با خطری جدی روبه‌رو می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->